O AUTORU BLOGA

Dobro došao, dragi čitaoče,

Onlajn kutak koji si upravo posetio zove se Tvoj Magazin.

Stranice koje sada čitaš stvorene su iz čiste ljubavi prema životu, ljudima, književnosti, pisanju i svemu onom lepom što nas okružuje.

Iza tekstova stojim kao autor i urednik. Moje ime je Snežana Marković – profesor sam srpskog jezika i književnosti, bloger, novinar i predavač.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 83070552_10221251329250757_8667605746948505600_o.jpg
Snežana Marković

Od novinara do blogera

Pre pokretanja bloga tvojmagazin.com, pisala sam za druge portale o književnosti, kulturi, ženskom pitanju i životu.

 • Za portal iSerbia.rs sam pisala u periodu od novembra 2018. do septembra 2019. godine u okviru rubrike iFemin. Sa mojim radom za portal iSerbia.rs možeš se upoznati OVDE.
 • Za portal kultivisise.rs sam pisala u periodu od februara do septembra 2019. godine. Sa mojim radom za portal kultivisise.rs možeš se upoznati OVDE i OVDE.
 • Za portal vitraz.net sam pisala u periodu od marta do septembra 2019. godine. Sa mojim radom za portal vitraz.net možeš se upoznati OVDE, OVDE i OVDE.
 • Za portal originalmagazin.com sam pisala u periodu od juna do septembra 2019. godine u okviru rubrike Blog kutak. Sa mojim radom za portal originalmagazin.com možeš se upoznati OVDE, OVDE i OVDE.

Radeći za njih kao novinar, stekla sam samopouzdanje, osmelila se da se osamostalim i da na sopstvenom blogu pišem o onim temama koje me intrigiraju na način na koji sam oduvek želela.

Osim kolumni, tekstova koji obrađuju aktuelne teme, motivacionih i edukativnih tekstova, na blogu možeš pronaći i savete o kreativnom pisanju, različite vrste preporuka, kratke priče i intervjue.

Dopadaju ti se tekstovi na blogu?

Ne ustručavaj se da ih podeliš ili prokomentarišeš.

Zainteresovan si za saradnju?

Budi slobodan da me kontaktiraš putem mejla: snezanabeograd011@gmail.com.

Profil autora na portalu iSerbia

Projekat ,,20 intervjua u 2020. godini”

Jedan od najvažnijih segmenata ovog bloga jesu intervjui.

Moj cilj je da u 2020. godini na stranicama bloga dam što više prostora onim ljudima o kojima bih i sama želela da čitam. To su profesionalci koji imaju mnogo toga da nam kažu. Oni su dokazani u poslovima kojima se bave, a često i iskoračuju iz njih da bi nam svojom hrabrošću pokazali kako možemo biti bolji, i kao pojedinci i kao društvo.

Tvoj Magazin je, do sada, razgovarao sa:

 1. Doktorom Dejanom Žujovićem, pulmologom, kolumnistom i humanistom koji se izborio sa koronom. Intervju sa doktorom možeš pročitati OVDE.
 2. Prof. dr Rajnom Dragićević, redovnom profesorkom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, autorkom naučnih radova i udžbenika, koautorkom četiri rečnika, nekadašnjom upravnicom Katedre za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima na spomenutom fakultetu koja je ostavila trag u sećanju svojim legendarnim govorom apsolventima iz 2013. godine. Intervju sa profesorkom možeš pročitati OVDE.
 3. Sa Dragoljubom Đuričićem, muzičarem koji je uvršten u 30 najboljih bubnjara sveta i čovekom neverovatne energije. Intervju sa Dragoljubom možeš pročitati OVDE.
 4. Sa Vladimirom D. Jankovićem, renomiranim književnim prevodiocem koji prevodi sa engleskog i francuskog jezika pisce poput Mišela Uelbeka, Frederika Begbedea, Lejle Slimani, Ijana Makjuana, Hilari Mantel i T. Koragesana Bojla. On je i nadahnuti pesnik i upečatljivi pisac, član Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnih prevodilaca Srbije, a od 2018. godine i potpredsednik Udruženja književnih prevodilaca Srbije. Intervju sa Vladimirom možeš pročitati OVDE. 
 5. Prof. dr Jasminom Ahmetagić, teoretičarkom književnosti, naučnom radnicom i univerzitetskom profesorkom. Profesorka Ahmetagić je i eminentna književna kritičarka koja je svojim studijama dovela u pitanje status ,,prezaštićenih” i ,,zapostavljenih” pisaca. Ona je, takođe, i autentična pesnikinja sa kojom smo razgovarali o stvaranju, pisanju, čitanju i moći literature. Intervju sa profesorkom možeš pročitati OVDE.
 6. Sa mladom Enom Rajić – svestranom kreativnom osobom koja je diplomirani psiholog, satiričar, spoken word umetnik, scenski izvođač, video-producent, narator i voditelj. U intervjuu sa ovom mladom damom upoznaćeš se sa prototipom modernog Robina Huda i vanstandardnog borca za ljudska prava. Intervju sa Enom možeš pročitati OVDE.
 7. Sa Anom Atanasković, novinarkom, kopirajterkom, blogerkom i profesorkom engleskog jezika, koja je i autorka knjiga: ,,Beogradske majske priče”, ,,Duet duša”, ,,Beograd je ljubav”, ,,Kraljica jorgovana”, ,,Moja ljubav Nikola Tesla”, ,,Davorjanka Paunović”. Intervju sa Anom možeš pročitati OVDE.
 8. Sa Tanjom Taubner, profesorkom književnosti, kopirajterkom, blogerkom i autorkom romana ,,Petlje”. Intervju sa Tanjom možeš pročitati OVDE.
 9. Sa Aleksandrom Đorđević, profesorkom italijanskog i engleskog jezika, nastavnicom koja živi i radi u Dizeldorfu, svestranom umetnicom, majkom troje dece, pesnikinjom i autorkom dva romana. Intervju sa Aleksandrom možeš pročitati OVDE.
 10. Prof. dr Zoranom Živkovićem, univerzitetskim profesorom, mentorom kreativnog pisanja, najprevođenijim savremenim srpskim piscem i dobitnikom svetskih književnih nagrada. Intervju sa profesorom možeš pročitati OVDE.
 11. Sa Tijanom Zdravković, mladom profesorkom francuskog jezika, prevodiocem, instagram vodičem kroz istoriju Beograda, pesnikinjom i piscem u nastajanju. Intervju sa Tijanom možeš pročitati OVDE.
 12. Sa Ljiljanom Pakić, književnicom i profesorkom srpskog jezika i književnosti od koje smo saznali mnogo toga novog što do sada nismo znali o Lazi Kostiću. Intervju sa Ljiljanom možeš pročitati OVDE.

Dopadaju ti se intervjui na blogu?

Ne ustručavaj se da ih podeliš ili prokomentarišeš.

Poznaješ osobu koja pleni svojom ličnošću, zavređuje pažnju svojim radom i zaslužuje da ceo svet sazna za nju?

Budi slobodan da je preporučiš i da me kontaktiraš putem mejla: snezanabeograd011@gmail.com.

Tvoj Magazin intervjui

Od profesora do predavača

Osim pisanju bloga, posvećena sam i edukaciji.

Zaposlena sam kao profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji Lazarevac.

Već dugo godina sam, kao profesor srpskog jezika i književnosti, i honorarni tutor učenicima različitog uzrasta.

Osim rada sa učenicima, sarađujem i sa odraslima na taj način što sprovodim onlajn radionice kreativnog pisanja i vodim onlajn čitalački klub.

Takođe, kao povremeni saradnik Centra za kulturu Lazarevac i Biblioteke ,,Dimitrije Tucović” Lazarevac, sprovodim Besplatne radionice kreativnog pisanja i Čitalačke klubove za mlade i za odrasle Lazarevca.

Besplatna radionica kreativnog pisanja za mlade Lazarevca
Snežana Marković

Pisac iz prikrajka

Važan segment mog profesionalnog života je i pisanje.

Osim što učim druge kako da pišu, i sama se bavim pisanjem proze, kao i elektronskih priručnika.

 • Svoj prvi spisateljski uspeh beležim još davne 1994. godine, kada sam kao učenica osnovne škole pobedila na konkursu za priču o Kolubarskoj bici povodom jubileja – osamdesete godišnjice. Osvojila sam putovanje u Grčku na koje, doduše, nikada nisam otputovala, ali se ova pobeda ne zaboravlja. Bila mi je ogroman podstrek.
 • Potom, 2014. godine osvajam stipendiju za prestižnu Poslovnu školu za public relations u organizaciji Agencije P.R.A. Beograd, pobedivši na konkursu ,,Grad i vizuelne komunikacije.
 • Zatim, 2019. godine moja priča ,,Usputna srca” biva u užem izboru za izdavanje u zborniku kratkih priča na konkursu ,,Moć reči” u organizaciji CEKOMS.
 • Takođe, 2019. godine moje 3 kratke priče osvajaju treće mesto na Festivalu literarnog stvaralaštva FELIS u organizaciji Centra za edukaciju, kulturu i izdavaštvo KOP iz Lazarevca.
 • Sledeće, 2020. godine, sa ,,Jednom sasvim sentimentalnom pričom o uspehu” učestvujem na konkursu ,,5 stories of success” u organizaciji Wannabe Magazina.
 • Sa pričom ,,Drugarica piše buržujski!” 2020. godine učestvujem i na Portalibrisovom konkursu ,,Dobro čuvane srpske tajne”.
 • Takođe, sa pričom ,,Marković Danica po drugi put među Srbima” 2020. godine učestvujem na još jednom Portalibrisovom konkursu ,,Dok je reči, i pisci su živi!”
 • Sa istom pričom ,,Marković Danica po drugi put među Srbima” u septembru 2020. godine osvajam prvo mesto u kategoriji Proza na Festivalu literarnog stvaralaštva FELIS u organizaciji Centra za edukaciju, kulturu i izdavaštvo KOP iz Lazarevca.

Samo na blogu Tvoj Magazin možeš pročitati preko 150 tekstova koje sam napisala, ne računajući tekstove za druge portale.

Imam u planu izradu nekoliko elektronskih priručnika, a ako se osmelim, možda moje reči dobiju i štampanu verziju.

Ukratko o meni

Ipak, ako bih morala da se predstavim koristeći samo jednu rečenicu, ona bi glasila:

Ja sam profesor u diplomi, dete u duši i pisac u srcu.

Predajem, čitam, pišem, preporučujem, razmišljam i prenosim Vam svoja iskustva na blogu.

Dobro došli!