O AUTORU BLOGA

Dobro došao, dragi čitaoče,

Onlajn kutak koji si upravo posetio zove se Tvoj Magazin.

Stranice koje sada čitaš stvorene su iz čiste ljubavi prema životu, ljudima, književnosti, pisanju i svemu onom lepom što nas okružuje.

Iza tekstova stojim kao autor i urednik. Moje ime je Snežana Marković – profesor sam srpskog jezika i književnosti, bloger, novinar i predavač.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 83070552_10221251329250757_8667605746948505600_o.jpg
Snežana Marković

Od novinara do blogera

Pre pokretanja bloga tvojmagazin.com, pisala sam za druge portale o književnosti, kulturi, ženskom pitanju i životu.

Za portal iSerbia.rs sam pisala u periodu od novembra 2018. do septembra 2019. godine u okviru rubrike iFemin. Sa mojim radom za portal iSerbia.rs možeš se upoznati OVDE.

Za portal kultivisise.rs sam pisala u periodu od februara do septembra 2019. godine. Sa mojim radom za portal kultivisise.rs možeš se upoznati OVDE i OVDE.

Za portal vitraz.net sam pisala u periodu od marta do septembra 2019. godine. Sa mojim radom za portal vitraz.net možeš se upoznati OVDE, OVDE i OVDE.

Za portal originalmagazin.com sam pisala u periodu od juna do septembra 2019. godine u okviru rubrike Blog kutak. Sa mojim radom za portal originalmagazin.com možeš se upoznati OVDE, OVDE i OVDE.

Radeći za njih kao novinar, stekla sam samopouzdanje, osmelila se da se osamostalim i da na sopstvenom blogu pišem o onim temama koje me intrigiraju na način na koji sam oduvek želela.

Osim kolumni, tekstova koji obrađuju aktuelne teme, motivacionih i edukativnih tekstova, na blogu možeš pronaći i savete o kreativnom pisanju, različite vrste preporuka, kratke priče i intervjue.

Dopadaju ti se tekstovi na blogu? Ne ustručavaj se da ih podeliš ili prokomentarišeš. Zainteresovan si za saradnju? Budi slobodan da me kontaktiraš putem mejla: snezanabeograd011@gmail.com.

Profil autora na portalu iSerbia

Projekat ,,20 intervjua za 2020. godinu”

Jedan od najvažnijih segmenata ovog bloga jesu intervjui.

Moj cilj je da u 2020. godini na stranicama bloga dam što više prostora onim ljudima o kojima bih i sama želela da čitam. To su profesionalci koji imaju mnogo toga da nam kažu. Oni su dokazani u poslovima kojima se bave, a često i iskoračuju iz njih da bi nam svojom hrabrošću pokazali da možemo biti bolji, i kao pojedinci i kao društvo.

Tvoj Magazin je, do sada, razgovarao sa:

1. Doktorom Dejanom Žujovićem, pulmologom, kolumnistom i humanistom koji se izborio sa koronom. Intervju sa doktorom možeš pročitati OVDE.

2. Prof. dr Rajnom Dragićević, redovnom profesorkom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, autorkom naučnih radova i udžbenika, koautorkom četiri rečnika, nekadašnjom upravnicom Katedre za srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima na spomenutom fakultetu koja je ostavila trag u sećanju svojim legendarnim govorom apsolventima iz 2013. godine. Intervju sa profesorkom možeš pročitati OVDE.

3. Vladimirom D. Jankovićem, renomiranim književnim prevodiocem koji prevodi sa engleskog i francuskog jezika pisce poput Mišela Uelbeka, Frederika Begbedea, Lejle Slimani, Ijana Makjuana, Hilari Mantel i T. Koragesana Bojla. On je i nadahnuti pesnik i upečatljivi pisac, član Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnih prevodilaca Srbije, a od 2018. godine i potpredsednik Udruženja književnih prevodilaca Srbije. Intervju sa Vladimirom možeš pročitati OVDE. 

4. Ljiljanom Pakić, književnicom i profesorkom srpskog jezika i književnosti od koje smo saznali mnogo toga novog što do sada nismo znali o Lazi Kostiću. Intervju sa Ljiljanom možeš pročitati OVDE.

Dopadaju ti se intervjui na blogu? Ne ustručavaj se da ih podeliš ili prokomentarišeš. Poznaješ osobu koja pleni svojom ličnošću, zavređuje pažnju svojim radom i zaslužuje da ceo svet sazna za nju? Budi slobodan da je preporučiš i da me kontaktiraš putem mejla: snezanabeograd011@gmail.com.

Tvoj Magazin intervjui

Od profesora do predavača

Osim pisanju bloga, posvećena sam i edukaciji. Već dugo godina sam, kao profesor srpskog jezika i književnosti, i honorarni tutor učenicima različitog uzrasta. Osim rada sa učenicima, sarađujem i sa odraslima na taj način što sprovodim onlajn radionice kreativnog pisanja i vodim onlajn čitalački klub.

Takođe, saradnik sam Centra za kulturu Lazarevac i Biblioteke ,,Dimitrije Tucović” Lazarevac. U saradnji sa ovim institucijama kulture sprovodim Besplatne radionice kreativnog pisanja i Čitalačke klubove za mlade i za odrasle Lazarevca.

Važan segment mog profesionalnog života je i pisanje. Osim što učim druge kako da pišu, i sama se bavim pisanjem proze, kao i elektronskih priručnika.

Ipak, ako bih morala da se predstavim koristeći samo jednu rečenicu, ona bi glasila:

Ja sam profesor u diplomi, dete u duši i pisac u srcu.

Predajem, čitam, pišem, preporučujem, razmišljam i prenosim Vam svoja iskustva na blogu.

Dobro došli!