ČITANJE,  KNJIGE,  PREPORUKE

Prva knjiga Vima Hofa objavljena na srpskom jeziku u izdanju Čigoja štampe

Da li biste hteli da imate više snage, manje stresa i jači imuni sistem? Da li biste hteli da spavate bolje, da poboljšate svoje kognitivne i atletske performanse, da budete bolje raspoloženi, da izgubite kilažu i ublažite anksioznost?

Vim Hof ima poruku za svakog od нas:

„Doslovno možete učiniti nemoguće. Možete da prevaziđete bolest, poboljšate mentalno zdravlje i fizičke performanse, pa čak i da kontrolišete fiziologiju, tako da se možete nositi sa svakom stresnom situacijom.“

Kao pionir metode aktivacije ljudskog potencijala, Vim Hof deli ovu metodu koju svako može da koristi – mladi ili stari, bolesni ili zdravi – da napune svoj kapacitet za snagu, vitalnost i sreću.

U svom potresnom i strastvenom stilu, Vim deli svoju metodu i svoju priču, uključujući:

  • DAH – Vimove jedinstvene vežbe za promenu hemije vašeg tela, ulivanje energije i fokusiranje uma.
  • HLADNOĆA – Sigurne, kontrolisane vežbe bez šoka za telo gde koristite izlaganje hladnoći za poboljšanje kardiovaskularnog sistema i buđenje neiskorišćene snage vašeg tela.
  • SNAGA UMA – Izgradite snagu uma, unutrašnju jasnoću, čulnu svesnost i urođenu radost u čudu življenja.
  • NAUKA – Kako su korisnici ove metode redefinisali ono što je medicinski moguće iz istraživanja u istraživanje.
  • ZDRAVLJE – Istinite priče i svedočenja ljudi koji koriste metodu za prevazilaženje bolesti i hroničnih oboljenja.
  • PERFORMANSE – Povećajte svoju izdržljivost, poboljšajte vreme oporavka, mentalnu igru i još mnogo toga.
Foto: Čigoja štampa

Ova knjiga je vredan vodič za svakoga ko želi da uspostavi bolju kontrolu nad svojim zdravljem, toplotom, i neiskorišćenim potencijalom zaključanim u nama – Džejms Nestor, autor Njujork tajmsovog bestselera Dah Wim Hof je postao poznat kao Iceman postavivši mnoge svetske rekorde povezane sa izlaganjem hladnoći. U njegove podvige spadaju penjanje uz Kilimandžaro u šortsu, trčanje polumaratona u Arktičkom krugu bosih nogu i stajanje u sanduku prekrivenom kockama leda više od 112 minuta. Sastavni deo njegove priče je potraga za svojom dušom kao oca četvoro male dece, slomljenog srca nakon što je suprugu izgubio u nedaćama modernog sveta. Tokom svog isceliteljskog putovanja pomerao je telo i um prelazeći ljudske granice. Pronašao je radost i nove nivoe smernosti u podizanju porodice. Svaki korak ga je približavao osećaju svrhe – njegovoj životnoj misiji da pomogne u promeni sveta.

Hof je sledio jedini izvor smernica u koji je uvek mogao da veruje – u beskrajnu mudrost prirode, koja mu je došla snagom hladnoće. Prigrlivši veličanstvenu moć prirode, Hof je rešio da podeli svoja otkrića sa svetom. Ubeđen je da svako može da zakorači u taj potencijal bez decenija provedenih u proučavanju, putovanjima i izazovima kojima se on izlagao.

,,Pozivam vas da budete svedoci sopstvenog cvetanja, da progurate sopstveno uslovljavanje. Ovaj metod je dostupan svima. Lepota vašeg sopstvenog potencijala čeka vas da je otkrijete!” – Wim Hof