Bloger fest je zajednica blogera i instablogera
DOGAĐAJI,  LET'S TALK

Održan je drugi BLOGER FEST: ,,Bloger je zanimanje 21. veka”!

U nedelju, 10. novembra, u Dečijem kulturnom centru Beograd, održan je drugi po redu Bloger FEST.

Festival koji okuplja blogere i instablogere sa ovih prostora pokrenuo je mnoga pitanja na koja su učesnici – panelisti pokušali da odgovore.

Prisutna publika je imala priliku da čuje kompetentne govornike koji su podelili svoja iskustva, ukazali na probleme sa kojima se njihova zajednica suočava i predstavili trendove koji vladaju blogerskom scenom.

Facebook

Događaj je otvorio bend “Trio Rifat”, koji je muzikom zagrejao publiku i pripremio je za ozbiljne teme, dok su se sponzori manifestacije – ,,Vlasina voda” i ,,Golden rose” – pobrinuli da učesnici budu u formi i nagrađeni.

Manifestacija je bila segmentirana po panelima, jer je blogovanje suviše širok pojam da bi se mogao svesti na jednu – opštu temu:

LIFESTYLE panel

LIFESTYLE panel je obuhvatio teme iz svakodnevice.

U oviru ovog panela govorilo se o roditeljstvu, obrazovanju, ali i o sitnicama koje čine život.

S obzirom na to da su učesnici ovog panela bile dame – njih pet – stiče se utisak da je LIFESTYLE kategorija blogovanja koja okupira prvenstveno pripadnice lepšeg pola.

Unsplash

VISUAL ART & TRAVEL panel

VISUAL ART & TRAVEL panel je okupio predstavnike tinejdžerske blogerske scene, kao i putopisce i turističe radnike.

U okviru ovog panela najviše se govorilo o odnosu vizuelnog i tekstualnog u digitalnom svetu.

Unsplash

KOKICE I LAPTOP panel

KOKICE I LAPTOP panel, u organizaciji FILM FUN CLUB – a, ugostio je jednog glumca, jednog animatora, ali i predstavike CINESSEUM -a i CINEPLEXX -a.

Na dnevnom redu su bile teme koje se tiču sedme umetnosti.

Pixabay

BOOK panel

BOOK panel, pod nazivom Blog biblioteka, je panel na kome sam i sama učestovala, pored četvoro pisaca, od kojih je jedna od njih i osnivač izdavačke kuće, i pored novinarke koja piše o knjigama.

U okviru ovog panela, dotakli smo se mnogih tema koje se tiču pisane reči.

Unsplash

BLOGIT panel

BLOGIT panel je okupio troje kompetentnih govornika na temu informacionih tehnologija i marketinga na društvenim mrežama.

Od njih su svi prisutni, bilo da su već blogeri ili tek planiraju da se upuste u svet bloginga, mogli da nauče kako da unaprede ili da pokrenu svoj internet biznis.

Unsplash

BEAUTY & FASHION panel 

BEAUTY & FASHION panel je publici približio svet mode i lepote.

Prvo je na sceni održana kratka modna revija, dok su kasnije, u okviru panela, blogeri i manekeni govorili o svojim počecima i o svojim uspesima.

Unsplash

Paneli su imali cilj da edukuju publiku, da motivišu one koji žele da se upuste u svet blogovanja, da umreže blogere i na kraju – da skrenu pažnju na ovo moderno zanimanje.

Još jednom je zajednica okupljena oko Bloger FEST – a potvrdila: Biti bloger danas nije samo hobi ili zabava – to je stil života! Bloger je, dakle, zanimanje 21. veka!

Web sajt: www.blogerfest.com
Facebook: https://www.facebook.com/blogerfest
Instagram: https://www.instagram.com/blogerfest